Belgisch Jeugdkampioen

Umbra Lykos Nyx

Na drie keer een Uitmuntend gehaald te hebben bij 3 verschillende keurmeesters, is Umbra nu Belgisch Jeugdkampioen!

- Dulle Griet Open Show, Gent (Paul Jentgen): 1 Uitmuntend, Beste Jeugd, Best of Breed (BOB);
- Brabo Open Show, Brasschaat (Theo Leenen): 1 Uitmuntend, Beste Jeugd, Best of Breed (BOB);
- KVN Aalst Jeugd en Veteranendag, Geraardsbergen (Liliane De Ridder-Ongena): 1 Uitmuntend, Beste Jeugd, Best of Breed (BOB).

Meedraaien bij de Tsjechoslowaakse Wolfhond

Om het verschil in bouw, gangwerk en gedrag tussen de Saarlooswolfhond en de Tsjechoslowaakse Wolfhond te besturen op weg naar mijn eigen keurmeesterschap, kreeg ik de eer om een dagje mee te draaien op de clubmatch van de Belgische rasvereniging CSW Belgium. In de voormiddag punten toekennen bij de gedragstesten en in de namiddag ringcommisaris bij de keuringen olv. rasspecialist Eva De Winne, die veel tijd uittrok per hond en zowel mij als de eigenaar veel feedback gaf.

Bedankt voor het vertrouwen !

Λυκος

waar honden een passie zijn

Aan de grens tussen België & Nederland, vlak naast een groot natuurgebied wonen wij midden in het bos met onze 4 Saarlooswolfhonden, waar we genieten van dit geweldige ras.

Bij Lykos Canine Coaching Services kijken we naar het individu en vinden we dat alles mogelijk is, zolang je maar rekening houdt met de noden en het comfort van je hond. Grenzen verkennen en verleggen hoort daar bij. 

We geloven niet in 'dat kan niet met een Saarloos' dus trainen we onze honden speciaal voor de sport, film en fotografie. Daarom is het niet zo gek dat onze website boordevol foto's en video's staat. Leuke dingen doen staat voorop.  

Heel af en toe fokken wij ook een gelegenheidsnestje volgens de strenge selectieregels van de rasverenigingen, Belgische kennelclub en FCI. Onze pups groeien op in huiselijke kring en worden met de grootste zorg door de hele roedel opgevoed.

Er valt er nog veel meer te ontdekken...
en je bent altijd welkom voor een bezoekje !

Wij zijn lid van de volgende rasverenigingen:

BSWV

Belgische
Saarlooswolfhond Vereniging

NVSWH

Nederlandse Vereniging
van Saarlooswolfhonden

DVSWH

Deutscher Verein
für Saarlooswolfhunde

ASF

Association Saarloosiens
de France