Showhanding

Exhibit with class, have pride, smile and display character.
If you do, winning takes care of itself

Meedoen aan een hondententoonstelling is geen gemakkelijke taak. Het is vaak een binnenlocatie waar veel honden en mensen samenkomen. Je moet je hond op een paar minuten laten keuren door een vreemde, wat voor zowel eigenaar als hond erg spannend kan zijn. Omdat we zelf al heel veel shows hebben afgelopen in binnen- en buitenland en ondertussen het klappen van de zweep kennen, proberen we anderen die interesse hebben in de showwereld een handje te helpen met ringtraining en showhandling.

Hoe zit een hondenshow in elkaar? Wat moet ik allemaal meenemen? Hoe verlopen de keuringen? Wat gaat de keurmeester allemaal doen? Hoe laat ik mijn hond van zijn beste kant zien en toon ik netjes het juiste gangwerk? Hoe loop ik in de ring? Wanneer moet ik nog een keer de ring in? Hoe zit dat met de erering?

We merken dat veel beginnende hondenliefhebbers met een boel vragen zitten. Er zijn zoveel kleine elementen die een goede beoordeling kunnen beinvloeden, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Belangrijk is om zelf rust uit te stralen want je hond neemt elke spanning van jou over. 

In sommige gevallen is het zelfs beter om iemand anders met je hond te laten lopen en jij zelf even weg gaat. Dit is natuurlijk per geval anders en elk individu heeft een specifieke aanpak nodig, vooral bij de rastypisch gereserveerde Saarlooswolfhond.

                                    Bron: NVSWH Presentatie Rasstandaard - Bouw & Hoekingen                      

Als rasliefhebber en kleine hobbyfokker begeleiden we onze eigen pups en hun eigenaren bij de eerste stapjes in de showwereld. Nu breiden we dit uit naar iedereen die er aan wil beginnen maar niet precies weet hoe. Goed observeren en kritisch durven zijn op je hond zijn sterke en minder sterke punten en is al een goed begin.

Stuur ons een berichtje en we kijken wat we voor je kunnen doen. 

Wil je zelf liever niet showen, maar toch je hond laten uitkomen op een tentoonstelling dan nemen we met veel plezier de taak als handler van je over.