Elysium

Uit het oog, maar nooit uit het hart

Elysium - ook wel Elysion, de Elysese velden, les Champs- Elysées - is het paradijs uit de Griekse mythologie waar uitverkoren overledenen de eeuwigheid mogen slijten. 

Hier eren wij onze geliefde huisdieren en houden zo de herinnering levend.

Sirios Lykos Helios aka 'Hikaru'

°15-jan-2019 - † 05-nov-2020

Helaas is op 05 november 2020 Sirios Lykos Helios a.k.a. Hikaru ingeslapen. Na veel onderzoek is gebleken dat Hikaru leed aan aangeboren nierdysplasie, waarbij de nieren niet correct gevormd en geplaatst zijn en langzaam hun werking verliezen. Voor deze ziekte bestaat geen behandeling en genezing is onmogelijk. We hebben geprobeerd Hikaru wat meer tijd te gunnen dmv. verschillende medicatie en therapie, maar helaas was zijn lichaam echt op. De gemaakte keuzes zijn allen in zijn belang gemaakt. Hij zal erg gemist worden, maar we halen troost uit het feit dat hij geen pijn meer heeft en een waardig einde heeft gekregen.

Goodbye my little sun, may your star shine bright across the sky and point the way to those who are now lost without you. Until we meet again.

Bengalspots Shaitan

°07-apr-2007 - † 24-okt-2019

Mijn eerste kat, m'n allerbeste vriendje, de constante in m'n leven, mijn gekke 'tanneman'. Nu Shaitan er niet meer is, merken we hoe stil het is in huis. Hij eiste altijd je aandacht op, babbelde constant, wilde overal bij zijn en het liefst de hele dag alles meevolgen vanuit je armen. 's Avonds kwam hij op je schoot liggen en moest Styx van hem opschuiven. Op een dag lag hij op de keukenvloer en keek raar uit zijn ogen. Na 2 weken vechten, kwam er geen verbetering en omdat hij zichtbaar pijn leed, hebben we besloten hem te laten gaan. 

"I was just a kitten when we first met, I loved you from the start.
You picked me up and took me home, placed me in your heart. 
Good times we had together, we shared all life could throw,
but years passed all too quickly, my time has come to go.
I know how much you miss me, I know your heart is sore,
I see the tears that fall when I'm not waiting at the door.
You always did your best for me, your love was plain to see.
For even though it broke your heart, you set my spirit free.
So please be brave without me, one day we'll meet once more,
for when you're called to the heavens, I'll be waiting at the door."

Seraphiel Lykos Elysion aka "Raffi"

°15-jan-2019 - † 19-feb-2019

Raffi was de kleinste van het nest. Ondanks zijn 150 gram geboortegewicht bleek het echt een vechtertje. Een maand later zat hij al bijna aan een kilo. Helaas ging het bergaf en bleek hij aangeboren niet-erfelijke PKD (Polycystic Kidney Disease) te hebben. We hadden hem nog weken of maanden in leven kunnen houden met medicijnen, maar hij had nooit oud geworden, zou altijd klein blijven en niet echt waardig kunnen spelen of leven. We hebben daarom besloten hem te laten gaan.

Update: Na recent onderzoek bleek de initiële diagnose niet juist en werd bijgesteld naar aangeboren juveniele nierdysplasie.