Een leven lang leren

The greatest lesson I have learned in life is that I still have a lot to learn

De wereld staat niet stil. We willen bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen, trends, technieken en ideeën, dus is een leven lang leren geen mythe, maar een keiharde noodzaak. Kennis is de sleutel tot groei, innovatie, begrip, communicatie en succes. Je moet namelijk eerst weten hoe iets in elkaar zit, voordat je ervaring kunt opdoen in een bepaalde gebied. Maar cijfers en letters is niet alles. Leren is ook luisteren naar anderen die er meer van weten, meedraaien en meekijken.

KVR Certificaat

Kennisvergaring en verdieping in de raskennis van de Saarlooswolfhond - John Wauben & Nadja Timmermans-Kadenko

NVSWH (NL) februari 2023

2 dagen: Rasstandaard, geschiedenis, verschillen tussen de Tsjechoslowaakse Wolfhond, Saarlooswolfhond en verwante rassen in theorie en praktijk.

Hondenmassage: Gevorderd - Martine Leyssen

Syntra AB (B) mei-juni 2020

4 dagen: Fasciale weefsels, myofasciale problemen, leren voelen, myofasciale technieken (MTP): Kibbler, compressie, pinch & lift, cirkels & C-beweging, bending en sweep open. Volledige massage uitvoeren.

Praktijk-avond Bouw & Beweging - Ans Schellekens

Kynokien (NL) 18 februari 2021

Lezing: De functionele bouw en beweging van de hond, de bouw van een goede hond, de invloed van de bouw van de hond op het gangwerk en het uithoudingsvermogen van de hond, adhv. praktijkoefeningen.

Theorie-avond Bouw & Beweging - Lida Reeskamp-Blok

Kynokien (NL) 11 februari 2021

Lezing: De functionele bouw en beweging van de hond, de bouw van een goede hond, de invloed van de bouw van de hond op het gangwerk en het uithoudingsvermogen van de hond, adhv. lesmateriaal van wijlen Wout Arxhoek.

Hormonen en gedrag bij honden - Marcel Nijland

Toscanzahoeve (B) 16 oktober 2020

1 dag: Het endocriene stelsel: hormoonklieren, hersenen en hormonen, gedrag en hormonen, schildklier, gonaden, geslachtsklieren en de impact op zwangerschap maar ook de invloeden op gedrag.

Neurologie, gedrag & aandoeningen - Prof. Paul Mandigers

Toscanzahoeve (B) 18 september 2020

1 dag: Opbouw zenuwstelsel en de hersenen in detail, epilepsie, bewegingsstoornissen (oa Peripheral Nerve Hyperexcitability, krampen, Paroxysmal Dyskinesia) en andere neurologische en medische aandoeningen (Parkinson, dementie, Feline Hyperesthesia Syndrome, pijn, Chiari-Malformation & Syringomyelia)

Omgaan met ziektes in de fokkerij - Marjoleine Roosendaal

Woofexperience (NL) 17 september 2020

Lezing: Genetische variatie, verschillende manieren van vererven, ziektes binnen rashondenstamboeken en hoe daarmee om te gaan.

Ontgiften van het lichaam (mens en dier)

Toscanzahoeve (B) 16 september 2020

1 dag: Gericht en veilig ontgiften van het lichaam, de verschillende fases, methylering en glutathion conjugate, leverwaardes en waar je op moet letten.

Keuzes in de Fokkerij - Marjoleine Roosendaal

Raad van Beheer (NL) 10 september 2020

Lezing: De rasstandaard begrijpen, lezen, interpreteren en toepassen in de zoektocht naar een partner of combinatie bij rashonden met behoud en verbetering van rastypische kenmerken.

Basic Epigenetica - Ward Nijland

Toscanzahoeve (B) 04 september 2020

1 dag: Carcinogenese, veroudering, erfelijk materiaal en nutrigenomics/epigenomics. De uitwerking van genen op het fenotype bij de ontwikkeling van een organisme. Erfelijke veranderingen in gen-functie zonder dat de moleculaire DNA-structuur verandert. Onderzoek naar de invloed van het milieu op de fenotypische uiting van genen.

Fokken naar de rasstandaard  - Marjoleine Roosendaal

Woofexperience (NL) 27 augustus 2020

Lezing: De rasstandaard begrijpen, lezen, interpreteren en toepassen in de zoektocht naar een partner of combinatie bij rashonden met behoud en verbetering van rastypische kenmerken.

Outcross hoe doe je dat? - Marjoleine Roosendaal

Woofexperience (NL) 13 augustus 2020

Lezing: Vervolg op Inteelt & Outcross, praktische aanpak van outcross - de verschillende mogelijkheden en hoe deze afhankelijk van het doel gebruikt kunnen worden.

Inteelt & Outcross - Marjoleine Roosendaal

Woofexperience (NL) 30 juli 2020

Lezing: Inteelt en de gevolgen voor de gezondheid van de hond & het eigen ras. Outcross en plan van aanpak in theorie en praktijk.

Bewegingsleer & Gangwerk: Gevorderd - Marcel Nijland

Toscanzahoeve (B) juli 2020

3 dagen: Expert ganganalyse bij de hond, de verschillende manieren van lopen,
de invloed van lichaamsbouw op gangwerk, praktijkcases, afwijkingen in het looppatroon en het skelet van de hond met de kenmerken hiervan in het gangwerk.

Natuurvoeding

Toscanzahoeve (B) 05 juli 2020

:1 dag: KVV, vegetarisch, veganistisch, rauw, BARF en zelf gekookt.
Geperste en geëxtrudeerde brok, etiketten lezen en analyse, de voor- en nadelen en contra-indicaties.

Hoogsensitiveit - wat en hoe?

Toscanzahoeve (B) 04 juli 2020

1 dag: Omgaan met HSP bij mens en dier

Hondenmassage: Basis - Martine Leyssen

Syntra AB (B) juni 2020

4 dagen: De bouw en functie van het skelet, de spieren en de zenuwen. Massagetechnieken, osteologie, contact, stress & kalmeringssignalen, palpatie. Effleurage, petrissage, wringen, schudden, vibratie, tapoteren, liften, kibbler. Volledige massage uitvoeren.

Bewegingsleer & Gangwerk: Basis - Marcel Nijland

Toscanzahoeve (B) 24 mei 2020

1 dag: Ganganalyse bij de hond, de verschillende manieren van lopen, de invloed van lichaamsbouw op gangwerk, praktijkcases, afwijkingen in het looppatroon en het skelet van de hond met de kenmerken hiervan in het gangwerk.

MAG-Test - Daya Wakanda Tachunga

Toscanzahoeve (B) 23 mei 2020

De enige erkende test (afgenomen door een erkende gedragskeurmeester) voor het werken met therapiedieren en die gelden bij rechtszaken is de MAG en TOP test.

Biochemie en voeding - Ward Nijland

Toscanzahoeve (B) mei 2020

2 dagen: Biochemie, methylering, citroenzuurcyclus, AGE’s, vetzuurstofwisseling, immuunsysteem + stimulering/regulering/sedering & de link naar gedrag en voeding van dieren.