de Saarlooswolfhond

gezinslid met nog een vleugje natuur

Oorspronkelijk een kruising tussen een Duitse herder x Europese wolf en eerst bedoeld als werk- en blindegeleidehond, maar nu een echte familiehond met een betrouwbaar en aanhankelijk karakter.

Het is een oplettende, voorzichtige hond en zeer gehecht aan zijn ‘roedel’, echter  tegenover vreemde mensen en in onbekende omstandigheden gereserveerd.

Meer lezen over de geschiedenis van het ras.

FCI groep 1: Herdershonden en veedrijvers - nr. 311 De Saarlooswolfhond (bron: houdenvanhonden.nl)

Wij zijn zelf helemaal tot over onze oren verliefd geraakt op dit ras en kunnen ons geen leven zonder ze voorstellen. Ondanks dat ze niet echt een will-to-please hebben, zoeken wij steeds naar nieuwe manieren om ze te motiveren en houden van een actief leven samen met de Saarloos: Cani-Cross (hardlopen), fietsen, lange wandeltochten in de Ardennen, Dogsurvival (5km hindernissenparcours), ja zelfs wat mushing (karten) en dock-diving (steigerduiken). Verder worden we regelmatig gevraagd voor fotoshoots en film & tv werk.

Om het ras te promoten en gewoon omdat we het leuk vinden, doen we vaak mee aan hondenshows en kampioensclubmatches in binnen- en buitenland. Voor ons geen opgedofte en gecoiffeerde nepboel, maar gewoon de hond zoals hij is, zonder poespas, op een natuurlijke manier presenteren. En vragen beantwoorden, veel vragen. Het is en blijft een bijzondere hond. Pure liefde.

Geen enkele hond is perfect, maar we proberen de ideale hond volgens de oorsponkelijke rasstandaard te benaderen qua looks, gangwerk, karakter, gezondheid, waarbij we vooral onze ogen gebruiken, in samenwerking met ervaren deskundigen, ondersteund door de genetica in MyDogDNA - een handig hulpmiddel om de erfelijke eigenschappen van ouderdieren te analyseren en mogelijke combinaties te vergelijken. Al onze honden en pups hebben een eigen openbaar MyDogDNA profiel.

Voor ons is het belangrijk dat onze honden bij fantastische mensen een prachtig leven krijgen en voor ons staat de 'klik', de ideale match tussen eigenaar en hond op de eerste plaats.

Blader ook eens door onze galerij met alle foto's en filmpjes!