Sciron Lykos Aiolos

Σκιρον  
God en heerser van de Noordwester winden. Hij neemt de verzengende zomerhitte en de vurige stormbliksems mee in zijn kielzog.

Αιολος   
Zoon van Poseidon en de Windwachter.

We zoeken altijd naar de beste thuisjes voor al onze pupsels, maar soms lopen de dingen gewoon niet zoals we zouden willen. Sciron vond een geweldig gezin waar hij omringd werd door liefde en affectie, toch kon hij niet aarden en vond geen rust. In gezamenlijk overleg werd besloten om een nieuw thuis te zoeken voor hem. Zoiets gaat natuurlijk niet over één nacht ijs en er zijn een heleboel traantjes gevloeid. We hebben hem eerst een paar maanden opgenomen in onze roedel om te kijken hoe hij evolueerde, hij was tenslotte al 3,5 jaar en voor hij naar zijn nieuwe verzorger zou vertrekken, konden we de kleine ondeugden nog aanpakken. Eigenlijk is en blijft hij een schat van een hond en was (her)opvoeden niet echt nodig. Hij blijft deel van onze roedel en wordt rotverwend door zijn nieuwe gezinnetje.

Sciron is een blije enthousiaste stuiterbal, die een tikkeltje reserve mist waardoor hij zonder nadenken op mensen en situaties afstormt. Met zijn zachte karakter maakt hij overal vriendjes en ook vreemde honden krijgen een fijne begroeting waarna hij zijn snuffeltocht voortzet. Hij kan zijn aandacht echt opeisen en vraagt steeds om te gaan wandelen, soms vergezeld door een kef of blaf. Het liefst ligt hij lekker tegen je aan op de bank en ja ook in bed.

vader: Kiron van de Wolfsdreuvnik
moeder: Daya Wakanda Tachunga
geboren: 15-jan-2019 in België
DNA profiel: Zoolyx 1902-01333
Degeneratie Myelopathie (DM): gezonde drager - bloedtest
Hypofysaire Dwerggroei (Dw): gezonde drager - bloedtest
bloed voor genetisch project in Bern (CH): ja
Hip Dysplasia (HD): A - Elbow Dysplasia (ED): 0/0
PRA & cataract: vrij 27-nov-2021 & 26-nov-2022
ECVO oogtest: vrij op alle punten 27-nov-2021 & 26-nov-2022

karakter:
open en vrij

MyDogDNA / Wisdom panel:
Genetische diversiteit (GD): 22,3 %
E-lokus: E/e - witdrager
I-lokus: onbekend
Wolfsklauwen: G/G - vrijt

Verwantschap:
Inteeltcoëfficiënt (COI) op 5 generaties: 1,71 %
Inteeltcoëfficiënt (COI) op 9 generaties: 23,13 %
Inteeltcoëfficiënt (COI) op alle generaties: 52,82 %

voorouderverliescoëfficiënt (AVK): 93,55 op 5 generaties